Najnoviji korona presek: Blagi pad broja obolelih

22.09.2021

13:01 >> 14:03

0

Autor: M.P.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Blagi pad broja obolelih
Copyright

Prema najnovijem preseku, na koronavirus je pozitivna 7.201 osoba, od 23.408 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 195 pacijenata, dok je preminulo 39 osoba.

Pročitajte još:

Tokom jučerašnjeg dana, na koronavirus bile su pozitivne 7.232 osobe, od 25.014 testiranih. Na respiratorima se nalazilo 188 pacijenata, dok je preminulo 38 osoba.

Slađana Mihajlović, načelnica ginekologije u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, izjavila je danas da protiv koronavirusa treba da se vakcinišu i trudnice i dojilje.

– Imali smo, nažalost, trudnice koje su izgubile bitku sa kovidom. Svima treba da bude jasno da je ova bolest o kojoj i dalje ne znamo sve – rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li su trudnice ugroženije zbog novog talasa koronavirusa, ona je rekla da plaćamo danak nevakcinisanja, naročito iz straha mladih žena da neće moći da ostanu trudne ako se vakcinišu.

– To treba da se prekine istog trena, da se vakcinišu. Svi oko njih treba da se vakcinišu da bismo imali zdravu populaciju – istakla je Mihajlovićeva.

Pročitajte još:

Istakla je da je vakcinacija potrebna da bi klinička slika bila blaža ako se trudnice zaraze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike