Dr Srđa Janković: Možemo da se nadamo normalnom letu ako ispunimo dva uslova

02.02.2021

09:21 >> 09:46

0

Autor: J. B. O.

Nije vreme za ublažavanje mera. Ne još!

Dr Srđa Janković: Možemo da se nadamo normalnom letu ako ispunimo dva uslova
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković rekao je da možda možemo da se nadamo “normalnom” letu ako poštujemo mere i vakcinišemo se.

Komentarisao je i vraćanje publike na sortske tribine.

Ljudi jesu nestrpljivi da se vrate u normalan život i nedostaju im okupljanja, među kojima se najčešće pominju sportska takmičenja i priredbe. Dr Janković kaže da za to ima potpuno razumevanje, ali da brojke još uvek ne dozvoljavaju popuštanje mera.

– Sport je važan deo života za većinu nas, ali jednostavno, mi i dalje imamo ne tako mali broj novih slučajeva dnevno. On se na tom nivou održava, ne opada. U takvim uslovima ne možemo da očekujemo da je bezbedno imati publiku na takmičenjima do daljeg, a kada će to biti, zavisiće od toga kada će se situacija poboljšati – rekao je on.

Pročitajte još:

Dr Janković je kazao da isto razmišlja i kada je u pitanju popuštanje mera za ugostitelje i druga mesta gde je mogućnost širenja virusa velika zbog prisustva velikog broja ljudi.

– Krizni štab i Vlada Srbije redovno razmatraju sva ova pitanja, ali nije vreme za ublažavanje mera. Ne još, to su dve reči koje bih uputio kao kratak odgovor, ne još – rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike