Vozači oprez: Na putevima u Srbiji moguća pojava magle

07.02.2021

07:45 >> 08:23

0

Autor: M. I.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila

Vozači oprez: Na putevima u Srbiji moguća pojava magle
Copyright Pexels/Markus-Spiske

Na putevima u Srbiji postoji mogućnost pojave magle, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima, saopštilo je danas JP “Putevi Srbije”.

Na auto-putu, ispred tunela Bančarevo, u smeru ka Pirotu, izvode se radovi na sanaciji asfaltne konstrukcije, u zoni radova za saobraćaj zatvorena je vozna i preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu, petlja “Ruma” – petlja “Pećinci” (desni kolovoz), izvode se radovi na pojačanom održavanju, navodi se u saopštenju i dodaje da se tokom radova saobraćaj odvija u preticajnoj saobraćajnoj traci na desnom kolovozu auto-puta (smer Ruma – Beograd) u zoni petlje “Pećinci”.

pročitajte još:

Do 15. aprila na snazi je izmena režima saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 22 zbog radova na izgradnji petlje “Petlovo Brdo”, koji će se izvoditi po fazama shodno dinamikom izvođenja.

Semafor kod “Metroa” na državnom putu I B reda broj 22 prebačen je u žuto-trepćući režim rada, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema i označena horizontalna signalizacija.

U sklopu izvođenja radova na petlji “Petlovo Brdo” izvršeno je otvaranje lokalnog puta Rakovica – Železnik za saobraćaj, dok se na državnom putu I B reda broj 22 saobraćaj odvija u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Na deonici Pazarište – Tutin, kod mesta Nadumce, do 1. novembra ove godine na snazi obustava saobraćaja, zbog radova koji se izvode u punom profilu puta. Alternativni putni pravci su Pazarište – Dojeviće, Dojeviće – Novi Pazar, Novi Pazar – Bregovi i Bregovi – Tutin, alternativni pravac za lokalni saobraćaj – povremeno propuštanje vozila u toku dana, dok je u toku noći na snazi potpuna obustava saobraćaja.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 sati, na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima, za sve kategorije vozila, nema zadržavanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike