Lepe vesti iz Budimpešte: Mali Oliver primio lek koji će mu spasiti život!

11.03.2021

14:17 >> 14:55

0

Autor: M.V.

Jednogodišnji dečak koji boluje od SMA primio je gensku terapiju najskupljim lekom na svetu - zolgensma

Lepe vesti iz Budimpešte: Mali Oliver primio lek koji će mu spasiti život!
Copyright Privatna arhiva

Mali Oliver Pal Gajodi, jednogodišnji dečak koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, primio je najskuplji lek na svetu – gensku terapiju “zolgensma”!

Lepe vesti o dečaku iz Bajmoka kod Subotice saopštila je dečja bolnica “Betešda” u Budimpešti, gde je Oliver primljen 18. januara ove godine.

– Sve je proteklo bez komplikacija, Oliver se oseća dobro, konačno možemo da slavimo – piše na Tviter stranici “Za Oliverov život”.

Podsećamo, mali Oliver, o kome je 24sedam već pisao, boluje od retke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije, progresivne bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Pročitajte još
Za efikasnu pojedinačnu terapiju za ovo oboljenje je potrebno izdvojiti oko 2,3 miliona dolara, a sredstva za lečenje malog Olivera su prikupljena nakon višemesečne humanitarne akcije u Srbiji i Mađarskoj.

Građani Srbije su preko fondacije “Budi human” poslali gotovo 500.000 SMS poruka za lečenje Olivera Pala Gajodija. Pred Oliverom su meseci rada i dalje borbe, ali i nada da će započeti detinjstvo kakvo zaslužuju sva deca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike