U kovid bolnici u Areni na lečenju pacijenti svih starosnih kategorija, drastično porasla potrošnja kiseonika

15.03.2021

09:09

0

Autor: M.V.

Najmlađi pacijent koji se leči u Areni ima 19 godina, a najstariji 85 godina

U kovid bolnici u Areni na lečenju pacijenti svih starosnih kategorija, drastično porasla potrošnja kiseonika
Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner)

Privremena kovid bolnica u beogradskoj Areni radi punim intenzitetom i uvek se traži mesto više, rekao je za RTS medicinski koordinator u toj bolnici prof. dr Predrag Bogdanović i dodao da je trenutno na lečenju 405 pacijenata.

Kako je istakao prof. dr Bogdanović, u Areni se priprema prijem za novih 40 do 50 pacijenata, a da su pacijenti, koji trenutno leže u ovoj kovid bolnici teški pacijenti i da oni iz nedelje u nedelju imaju sve teže kliničke slike.

Profimedia

– Reč je o ozbiljnim pacijentima svih starosnih kategorija i više nema podele na mlađe i starije. Oko 90 do 95 odsto pacijenata u Areni zahteva terapiju kiseonikom od samog početka i to je osnov njihovog lečenja, a primenjuje se i intenzivnija ostala terapija po protokolu – poručio je on.

Sa njim se složio i koordinator privremene kovid bolnice Arena Vlado Batnozić, koji je za K1 rekao da sada zbrinjavaju pacijente sa obostranom upalom pluća, srednje teški i teški pacijenti.

– Sada primamo pacijente koji odmah zahtevaju kiseoničku terapiju. Potrošnja kiseonika drastično je porasla. Sada za dva- tri dana trošimo po sedam tona kiseonika, a to smo ranije trošili za 15 do 20 dana – rekao je Batnozić.

Pročitajte još
Najmlađi pacijent koji se leči u Areni ima 19 godina, a najstariji 85 godina. Ranije su u Areni zbrinjavani pacijenti starosti od 60 do 70, a sada su starosna granica pomerila i na bolničko lečenje dolaze uglavnom radno aktivni ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike