Profesor Kočović objavio tačan datum kraja epidemije: Za nekoliko dana opašće broj novozaraženih, ali...

24.03.2021

13:49

0

Autor: J.B.O.

Evo koliko smo daleko od kolektivnog imuniteta

Profesor Kočović objavio tačan datum kraja epidemije: Za nekoliko dana opašće broj novozaraženih, ali...
printscreen TV Pink

Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija, rekao je jutros da je Srbija osma najzaraženija država na svetu, a od zemalja regiona ispred nas je samo Mađarska.

– Dosta evropskih zemalja je u prvih deset (Estonija, Češka, San Marino, Mađarska, Crna Gora…), a samo u tri države prethodnih dana opada broj zaraženih (Rusija, Portugal i Albanija) – kaže Kočović za Pink.

Profesor Kočović dodaje da je u odnosu na novembar i decembar situacija u Srbiji mnogo bolja. O tome svedoči i ukupan broj zaraženih – 184.822 u novembru i decembru, a 139.162 od januara do marta.

Kočović kaže da nam do dostizanja kolektivnog imuniteta trenutno treba 249 dana.

– Trebalo bi da u decembru dostignemo 60 odsto kolektivnog imuniteta – kaže profesor Kočović.

SRBIJA na putu ka imunizaciji – 23.3.2021

Posted by Petar Kocovic on Уторак, 23. март 2021.

Za nekoliko dana, kako kaže, krenuće da opada broj novozaraženih, a onda za još nekoliko dana, oko 29. marta, prosek će se “zaravniti”.

– Oko 21. maja ćemo se spustiti na nivo od 24. januara – 1.317 novozaraženih dnevno. Tek u decembru možemo da kažemo da smo napravili bitan pomak sa vakcinacijom – rekao je profestor Kočović.

Od petka u prestonici nije otkrivena nijedna žurka, a tokom prošle nedelje kažnjavani su samo restorani sa muzikom u kojima je zaticano do 15 ljudi, kaže Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije.

– Aktivnosti komunalne inspekcije doprinele su tome da ne bude masovnih korona žurki – navodi Divac.

Kad je reč o protestu koji je pre nekoliko dana organizovan u centru Beograda, načelnik Komunalne milicije kaže da ne razume šta je bio njegov smisao.

Pročitajte još:

– Hteli su valjda da iskažu nezadovoljstvo merama, a onda su protest pretvorili u veliku žurku. Efekte ovakvog ponašanja ćemo tek da vidimo. Ovo nam nije trebalo! Niko im nije branio da protestuju, ali nisu baš morali da prave žurku od toga – kaže Divac.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi