Oblačno, kiša, pljuskovi i grmljavina su aktelna prognoza: Meteorolog otkriva kada ćemo da odložimo kišobrane

19.05.2021

09:48 >> 12:18

0

Autor: M.Vujović

Meteorolog Đorđe Đurić za 24sedam otkriva kakvo nas vreme očekuje naredna dva dana, kao i za predstojeći vikend

Oblačno, kiša, pljuskovi i grmljavina su aktelna prognoza: Meteorolog otkriva kada ćemo da odložimo kišobrane
Copyright Pixabay

U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Međutim, prema najavama meteorologa “Weather to umbrella” Đorđa Đurića, nestabilno vreme sledi nam i narednih dana – očekuju se jaki grmljavinski pljuskovi, hladno vreme i obilne padavine, nakon čega ponovo sledi obrt!

Iako smo juče uživali u toplom i sunčanom danu, novi dan je osvanuo sa kišom, a u naredna dva dana slede nam još obilnije padavine, kaže meteorolog Đorđe Đurić za “24sedam”.

Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

– Danas nam sledi novo pogoršanje vremena, u naredna dva dana i obilnije padavine. Jače naoblačenje koje je u toku jutra zahvatilo severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Sredinom dana i posle podne biće uslova za grmljavinske nepogode sa obilnijim pljuskovima, ponegde i sa gradom, a očekuju se i jaka električna pražnjenja. Današnji dan doneće severnim i severozapadnim predelima Srbije, Vojvodini i širem području Beograda lokalno i više od 20 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru za manje od 12 sati – upozorio je meteorolog Đurić i dodao da će na jugu i istoku Srbije pre podne i sredinom dana biti suvo i sa sunčanim intervalima, a na krajnjem jugu Srbije tokom celog dana suvo.

Prema njegovim rečima, maksimalna temperatura biće danas od 15 stepeni na severozapadu do 25 na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 19 stepeni.

Pod uticajem visinskog ciklona

U četvrtak, kako dodaje, bićemo pod uticajem visinskog ciklona, biće oblačno i hladno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Privatna arhiva

– Očekuju se i obilnije padavine, ponegde i jači grmljavinski pljuskovi. U mnogim predelima očekuje se da padne od 10 do 30 milimetara, lokalno i više kiše po kvadratnom metru. Duvaće umeren do jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 10 do 12 stepeni, maksimalna dnevna od 12 do 18, u Beogradu temperatura tokom dana od 10 do 14 stepeni – naveo je on i precizirao kakvo nas vreme očekuje u pretak i predstojeći vikend.

U petak razvedravanje

– U Srbiji u petak tokom jutra razvedravanje, pa će u nastavku dana biti pretežno sunčano i toplije, samo još na jugu i istoku u toku prepodneva sa kišom. Jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju. Maksimalna temperatura od 18 do 22, u Beogradu do 21 stepen. Prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. Krajem dana na severu i zapadu prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 23 do 27 stepeni, u Beogradu do 26 – naveo je Đurić.

24sedam/Katarina Mihajlović

U nedelju, kako kaže, biće sunčano, na severu i zapadu svežije, a krajem dana prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Početkom sledeće sedmice najavljuje sunčano i veoma toplo vreme.

– Samo u ponedeljak na jugozapadu biće jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u utorak do 30 stepeni – istakao je Đurić.

Dakle, ističe naš meteorolog, nastavlja se veoma promenljivo majsko vreme.

Pročitajte još
– Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 22 do 25 stepeni, tako da će maksimalna temperatura u četvrtak biti niža za 5 do 10 stepeni u odnosu na prosečne vrednosti, za vikend za 3 do 5 stepeni niže, a za vikend uglavnom u granicama prosečnih vrednosti – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike