Važno obaveštenje za penzionere: Prijava za odmor u banjama moguća još samo danas

31.05.2021

09:59

0

Za besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju mogu da se prijave i penzioneri koji pored domaće, primaju i penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija

Važno obaveštenje za penzionere: Prijava za odmor u banjama moguća još samo danas
Copyright Pixabay

Penzioneri mogu još danas da se prijave za besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima.

Pravo na rehabiltaciju imaju starosni, invalidski i porodični penzioneri sa prebivalištem u Srbiji, čija penzija ne prelazi 29.378 dinara i koji nemaju drugih primanja.

Mogu da se prijave i penzioneri koji pored domaće primaju i penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 29.378 dinara.

Prijave se podnose penzionerskim udruženjima a uz prijavu se podnosi penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, ukoliko se ona prima, popunjena prijava sa izjavom gde penzioner želi da ide na rehabilitaciju, da osim penzije nema drugih ličnih primanja, kao medicinsku dokumentaciju, ako je ima.

Pročitajte još
Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju biće objavljena šesnaestog radnog dana od dana isteka oglasa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike