Krizni štab ukinuo meru za koju skoro niko nije ni znao da je bila na snazi!

01.06.2021

12:50

0

Sednica Kriznog štaba održana je juče, a tada je doneta odluka o popuštanju epidemioloških mera

Krizni štab ukinuo meru za koju skoro niko nije ni znao da je bila na snazi!
Copyright Profimedia

Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa na jučerašnjoj sednici doneo je odluku o popuštanju epidemioloških mera, a za jednu od njih mnogi građani nisu ni znali da je bila na snazi.

Reč je o besplatnom PCR testiranju za građane Srbije koji putuju u Nemačku.

Pixabay

Tako, doneta je odluka o ukidanju oslobođenja od plaćanja naknade za antigensko ili PCR testiranje na prisistvo kovida 19, iako to sve do danas nije bio slučaj, te su pomenuta testiranja bila potpuno besplatna.

Ova odluka stupila je na snagu danas, što je potvrdila i dr Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za medije po završetku sednice Kriznog štaba.

Ova mera podrazumeva naplaćivanje po redovnom cenovniku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Podsetimo, Krizni štab za suzbijanje pandemije koronavirusa doneo je na sednici održanoj decembra 2020. godine odluku da se od plaćanja naknade za antigensko ili PCR testiranje na prisustvo virusa na lični zahtev izuzmu državljani Republike Srbije, kao i njihovi bračni drugovi, roditelji ili deca ukoliko nisu državljani Republike Srbije koji imaju stalni ili privremeni boravak u Nemačkoj.

Pročitajte još
Odluka o ukidanju ne bi bila sporna, s obzirom na to da je naplaćivanje PCR ili antigenskog testiranje već od samog početka obavezno za odlazak u bilo koji drugu zemlju iz sveta ili regiona, međutim, mnogi ljudi su ostali začuđeni, jer nisu ni bili obavešteni da je sve do juče isto bilo besplatno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike