Krizni štab održaće sednicu sledeće nedelje, a na stolu će biti dve glavne teme

10.06.2021

16:24 >> 19:01

0

Autor: Radmila Briza

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, otkriva za 24sedam šta nam sledi i da li će biti matura

Krizni štab održaće sednicu sledeće nedelje, a na stolu će biti dve glavne teme
Prof. dr Branislav Tiodorović, 24sedam/Goran Sivački

Naredna sednica Kriznog štaba najverovatnije će biti u utorak ili sredu sledeće nedelje, kaže za „24sedam“ prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

Na stolu će, kako naš sagovornik navodi, biti dve glavne teme – obuhvat vakcinacijom i relaksiranje mera, u okviru koje će se pričati i o maturama.

– Sačekaćemo epidemiološke podatke za predstojeći vikend, koje ćemo da analiziramo u ponedeljak. Sagledaćemo kakva je epidemiološka situacija i da li ima nečeg novog. Potom bi sednica mogla da bude održana u utorak ili sredu. Očekujem da ćemo razgovarati o dve najznačajnije teme – obuhvat vakcinacijom i relaksiranju mera – otkriva za „24sedam“ prof. dr Tiodorović.

24sedam/Goran Sivački

Vakcinacija

Prema njegovim rečima, kada je reč o obuhvatu vakcinacijom trebalo bi da se iskoristi ovaj mirniji period, kada je epidemija kovida u pitanju, da se vakciniše što veći broj građana.

– Potom bi trebalo da razgovaramo o relaksiranju mera. Posebno o onoj meri da je dozvoljeno da borave zajedno najviše pet osoba. To je sada iluzorno. Morate da dozvolite malo više – navodi taj stručnjak i dodaje da će u okviru te teme biti i reči o maturama.

Pročitajte i

Mature

– Svi sada pričaju o maturama. Da li se održavaju svadbe? Zar nisu prepuni splavovi? Zar nemamo malih ili većih događaja? Ako je već maturantima u školama rečeno da će imati matursko veče, šta to znači? Pa, biće matura. Samo je pitanje dogovora da to bude organizovano sa što manje rizika. Krizni štab će dati preporuke i trebalo bi da se izjasnimo da mature budu dozvoljene, ali pod uslovima koji obezbeđuju najmanji rizik – kazao je taj profesor.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti