Pod krošnjama na Štrandu: I ovog leta jezičke radionice za klince u Novom Sadu

02.07.2021

12:46 >> 12:47

0

Ove godine na programu su nemački, slovenački, rusinski i znakovni jezik

Pod krošnjama na Štrandu: I ovog leta jezičke radionice za klince u Novom Sadu
Copyright Promo

Deca u Novom Sadu ovog leta moći će da pohađaju radionice jezika manjinskih zajednica, kao i radionice znakovnog jezika.

Reč je o devetom izdanju manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” koji organizuje “Heror Media Ponta”, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Manifestacija počinje 5.jula u 18 sati, a radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika namenjene su deci uzrasta od 5 do 12 godina i održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu. Subota je rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

Ove godine na programu su nemački, slovenački, rusinski i znakovni jezik. Za mlade, uzrasta 13 do 19 godina organizovan je kurs rumunskog jezika koji se održava tokom jula.

Takođe, u okviru jezičkih radionica, organizovano je i mini predavanje o Evropskoj uniji, prilagođeno uzrastima grupa koje pohađaju program “Pod krošnjama na Štrandu.”

Na sam dan otvaranja manifestacije, nakon prvih radionica za ,,male” i ,,velike”, od 20 časova na programu je promocija knjige ,,Mostovi prijateljstva” autora Predraga Starčevića, učitelja iz Pančeva, koji je izabran za jednog od Najboljih edukatora Srbije u 2020. godini. Predgovor za ovu knjigu napisao je Rade Šerbedžija, a izdavač je Heror Media Pont.

Više informacija ovoj lepoj manifestaciji možete naći na na Fejsbuk stranici Pod krošnjama na Štrandu.

Pročitajte još

Pokrovitelj ove manifestacije je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, a podršku pružaju Delegacija Evropske unije u Srbiji, Donaubrücke Neusatz i Ecocivilisation

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike