Saradnja SAD I Srbije: Ekspertski tim Nacionalne garde Ohaja u poseti Vojsci Srbije (FOTO)

24.06.2024

20:02

0

U okviru aktivnosti, avioni Vojske Srbije "mig-29" izvršili su presretanje američkog transportnog vazduholova KC-135R prilikom njegovog preleta do vojnog aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu

Saradnja SAD I Srbije: Ekspertski tim Nacionalne garde Ohaja u poseti Vojsci Srbije (FOTO)
Vazduhoplovstvo Vojske Srbije - Copyright Tanjug/Ministarstvo Odbrane Vojska Srbije

Ekspertski tim Nacionalne garde Ohaja boravio je u zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije radi razmene iskustava i realizacije obuke u oblasti bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. 

Tokom posete, održan je seminar za pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i PVO i specijalnih jedinica Vojske Srbije o upravljanju rizicima prilikom izvođenja vazduhoplovnih operacija na taktičkom i operativnom nivou. 

Akcenat je bio na temama u vezi sa prevencijom ugrožavanja bezbednosti letenja u kombinovanim operacijama avijacije i specijalnih snaga, saopšteno je iz resornog ministarstva.  

U okviru aktivnosti, avioni Vojske Srbije "mig-29" izvršili su presretanje američkog transportnog vazduholova KC-135R prilikom njegovog preleta do vojnog aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, gde su gosti iz Ohaja boravili radi realizacije seminara. 

Ova aktivnost predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, a njen značaj se ogleda u daljem unapređenju sposobnosti i interoperabilnosti snaga Vojske Srbije i jačanju ukupnih vojno-vojnih odnosa Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike