Mojsilović u obilasku jedinica: Primio izveštaje komandira, ali i izneo nove zadatke i planove Vojske Srbije (FOTO)

07.11.2023

16:48

0

Mojsilović je tom prilikom sagledao organizaciju života i rada, kapacitete za obuku, smeštaj ljudi, materijalnih sredstava i borbene tehnike

Mojsilović u obilasku jedinica: Primio izveštaje komandira, ali i izneo nove zadatke i planove Vojske Srbije (FOTO)
Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović - Copyright Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je danas sa saradnicima obišao deo jedinica Komande za obuku u Centru za obuku logistike u Kruševcu kao i obuku vojnika na služenju vojnog roka.

Mojsilović je tom prilikom sagledao organizaciju života i rada, kapacitete za obuku, smeštaj ljudi, materijalnih sredstava i borbene tehnike u Rasinskoj brigadi i Centru za obuku logistike i primio izveštaje komandira i komandanata o stepenu realizacije tekućih zadataka. Iz Ministarstva odbrane navode da je general Mojsilović tokom boravka u Centru za obuku logistike obišao i obuku vojnika na služenju vojnog roka generacije "septembar 2023" i prisustvovao prikazu dela osposobljenosti profesionalnog sastava. 

Ovom prilikom je održano i informisanje ključnog personala jedinica o težišnim zadacima Vojske Srbije i planovima za dalje unapređenje sposobnosti, kao i o merama koje se preduzimaju za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska jedinica u Kruševcu bili su komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković, načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) brigadni general Savo Iriškić i načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) brigadni general Muharem Fazlić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike