Počinje izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže u Priboju: Ministarka Irena Vujović potpisala ugovor

20.06.2024

15:04

0

Autor: R.M.

Uz podršku Ministarstva uskoro kreće izgradnja 7,7 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže

Počinje izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže u Priboju: Ministarka Irena Vujović potpisala ugovor
Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas važan ugovor za građane Priboja, na osnovu kojeg će početi radovi na izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže, kako bi se unapredili sanitarni uslovi i kvalitet života građana u ovom delu Srbije.

Vujović je istakla da uz podršku Ministarstva uskoro kreće izgradnja 7,7 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže, što je ujedno preduslov i za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda koja je planirana u ovoj godini.

“Danas je važan dan za građane Priboja jer su se, nakon posvećenog rada u pripremnoj fazi stekli uslovi za potpisivanje ugovora koji će omogućiti izvođenje radova na terenu. Izgradnjom kanalizacione mreže značajno doprinosimo podizanju sanitarnih uslova, a time i kvaliteta života građana Priboja. Realizacijom ovog projekta se u Priboju po prvi put na sistemski način rešava problem upravljanja otpadnim vodama. Kada se završi rekonstrukcija mreže u starom delu grada koja je u toku, i kada izgradimo planirano postrojenje za preradu otpadnih voda, to će biti od velike važnosti za sve građane Priboja, jer je to način da sačuvamo reku i Priboj od otpadnih voda i da se u reku Lim ispušta tehnički ispravna voda”, naglasila je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul
 

 

Vujović je navela da je ovo važan, ali ne i jedini projekat iz oblasti upravljanja otpadnim vodama, koji se realizuje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

“Projekte izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže i postrojenja za preradu realizujemo širom zemlje i očekujem da ćemo u narednim mesecima imati više ugovora za potpisivanje. Plan koji je predstavljen u sklopu vizije 'Srbija 2027', jeste da do 2027. godine imamo 35 lokalnih samouprava u kojima smo izgradili nedostajuću kanalizacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda, u skladu sa evropskim standardima“, navela je Vujović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike