Vujović u Staroj Pazovi obišla radove na sanaciji regionalnog kolektora

29.05.2024

12:42

0

Autor: 24sedam

Prema rečima Vujović, paralelno sa početkom radova u Staroj Pazovi, očišćen je kanal Ladovača u naselju Busije, u Zemunu

Vujović u Staroj Pazovi obišla radove na sanaciji regionalnog kolektora
Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na sanaciji regionalnog kolektora u Staroj Pazovi, po čijem će završetku problem stanovnika ne samo te opštine, već i gradske opštine Zemun, biti trajno rešen.

"Saniramo kolektor po hitnom postupku, jer su to tražili građani Stare Pazove i gradske opštine Zemun. Problemi koji su nastali usled pucanja kolektora u Staroj Pazovi koji nije dobro funkcionisao, dolazilo je do izlivanja otpadnih voda i fekalija koje su stizale sve do Busija. Želim posebno da zahvalim izvođačima radova koji su mi rekli da će sanacija naprslog kolektora biti završena pre roka, jer je ovaj projekat važan za građane Stare Pazove i Zemuna", objasnila je Vujović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul
 

 

Prema rečima Vujović, paralelno sa početkom radova u Staroj Pazovi, očišćen je kanal Ladovača u naselju Busije, u Zemunu.

"Zamoliću i građane da ne bacaju otpad u kanal, kako bi ostao čist što duže. Mi ćemo sa svoje strane, nastaviti da radimo na sanaciji kolektora, kako se otpadne vode ne bi izlivale u kanal u Busijama. Želim da zahvalim i predsednicima Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću, kao i Gradske opštine Zemun Gavrilu Kovačeviću na inicijativi i upornosti koje su pokazali. Ministarstvo koje vodim će uvek podržati dobre projekte, koji su u najboljem interesu građana", rekla je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul
 

 

Ona je navela i da ministarstvo ima odličnu saradnju sa opštinom Stara Pazova, gde su već realizovani projekti pošumljavanja, a u naredne četiri godine u planu su i drugi zeleni projekti.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike