Hitno upozorenje RHMZ: Vremenske nepogode stižu iz pravca BiH, evo koje delove Srbije će zahvatiti

13.06.2024

14:41

0

Autor: I.K.

RHMZ najavljuje i da se približava kraj nestabilnom periodu, te da će sledeće nedelje biti osetno toplije

Hitno upozorenje RHMZ: Vremenske nepogode stižu iz pravca BiH, evo koje delove Srbije će zahvatiti
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jaku grmlјavinsku oblačnost sa obilnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom koja stiže iz pravca BiH, a koja će zahvatiti delove Podrinja, a naročito potez Mali Zvornik - Loznica sa tendencijom premeštanja dalјe ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga. Kiša i plјuskovi sa grmlјavinom počeće i u delovima Bačke, Srema, Šumadije i na jugozapadu Srbije.

Prema najavi RHMZ osim u Mačvanskom okrugu, pojava jakih plјuskova sa grmlјavinom i gradom očekuje se i na zapadu Vojvodine na potezu Šid - Bačka Palanka.

RHMZ printscreen
 

 

Danas se očekuje veoma nestabilno vreme sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova. Do kraja dana promenlјivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

RHMZ najavljuje i da se približava kraj nestabilnom periodu, te da će sledeće nedelje biti osetno toplije.

Sutra se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti. Za vikend pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 stepeni, a u nedelјu od 29 do 32 stepena. U noći između subote i nedelјe samo je na severu Vojvodine moguć plјusak i grmlјavina.

Prolazni plјuskovi i grmlјavine ponovo se očekuju u ponedelјak u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a oko 20. juna i malo iznad 35 stepeni. U urbanim sredinama očekuju se tropske noći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike