Stravični snimci posle superćelijske oluje u Kostolcu! Ulice potopljene, palo stablo na automobil u kome je bila cela porodica (VIDEO)

11.06.2024

18:21

0

Republički hidromteoroloki zavod Srbije (RHMZ) je najavio dana da oluja ide ka Čačku ali i još četiri oblasti

Stravični snimci posle superćelijske oluje u Kostolcu! Ulice potopljene, palo stablo na automobil u kome je bila cela porodica (VIDEO)
Nevreme/Ilustracija - Copyright printscreen/Instagram/192.rs/Hailz_srbija

Jaka superćelijska oluja pogodila je danas Kostolac! Kako se vidi na snimcima koji kruže društvenim mrežama drveće je padalo po ulici, oštećeni su automobili, a kako saznajemo na jedno vozilo je palo stablo dok je u njemu bila čitava porodica. Na sreću, nema povređenih.

Instagram strana Hailz_srbija je objavila kako je izgledao superćelijski oblak koji se nadvio nad Kostolcem.

 

 

- Silovito nevreme ispred Kostolca - direktan pogled na oluju! Oblak je nastao iznad zapadnih delova Beograda i uz Dunav se kretao sve do Rumunije. Na drugoj fotografiji je bliži pogled na (wall cloud) koji se spustio do zemlje, a na radarskom skeniranju, na trećoj slici, se jasno vidi ciklonalna rotacija (moguća lokacija tornada) na južnom delu oluje uz Dunav. - piše Hailz_srbija.

Nevreme je izazvalo pravi haos na ulicama. Putevi su bile pod vodim ili su bili neprohodni jer su stabla pala na kolovoz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na jedan automobil u kome je bila cela porodica je palo stablo koje se prelomilo. Samo pukom srećom niko nije povređen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Da podsetimo nevreme je pogodilo i Požarevac i Veliko Gradište. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) je najavio dana da oluja ide ka Čačku ali i još četiri oblasti.

- Tokom poslepodneva na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog i Šumadijskog okruga lokalni pljuskovi sa grmljavinom i pojavom grada. - dodao je RHMZ.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike