Superćelija se nadvila nad tri grada, tuče grad i kiša lije! RHMZ dao upozorenje da nevreme dolazi i u ove delove Srbije (VIDEO)

08.05.2024

18:33

0

Autor: M. Vu.

Republički hidromteorološki zavod Srbije se takođe oglasio večeras

Superćelija se nadvila nad tri grada, tuče grad i kiša lije! RHMZ dao upozorenje da nevreme dolazi i u ove delove Srbije (VIDEO)
Superćelija kod Lajkovca - Copyright Vremenski radar

Mini superćelija se večeras posle 18 časova razvila severozapadno od Uba, prešla je preko te opštine i nastavila ka Lajkovcu i Lazarevcu.

 

 

Nevreme se sručilo na mali grad, a onda je kišni oblak otišao dalje do Lajkovca i Lazarevca. Trenutno u oivim gradovima grmi, i na smenu pada grad i kiša. 

- Oblak je upravo zahvatio opštinu Lajkovac i Lazarevac. U delu Lajkovca je zabeležen maksimalan odraz na radaru ali je oblak površinski mali. Karakteriše ga niska baza oblaka i jake padavine. - piše instagram strana Hailz_srbija.

 

 

Republički hidromteorološki zavod Srbije se takođe oglasio večeras.

- U naredna dva sata u delovima Vojvodine, istočne i jugoistočne Srbije ponegde kiša i izolovana pojava pljuskova s grmljavinom. U pojedinim delovima Beograda, uglavnom na širem području, kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom.

Vremenski radar
 

 

Uveče nestabilno, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. U zapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina za kratko vreme (preko 20 mm u periodu do 3 h).

Vremenski radar
 

 

Sutra malo svežije, a više padavina se očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, od 20 do 40 mm.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike