Paklena vožnja od Majorke do Beča! Avion uleteo u superćelijsku oluju, putnici preživeli strahotu: Ledene loptice smrvile staklo

09.06.2024

23:10

0

Na fotografijama koje su objavljene nakon sletanja aviona, vide se teška oštećenja nastala od oluje

Paklena vožnja od Majorke do Beča! Avion uleteo u superćelijsku oluju, putnici preživeli strahotu: Ledene loptice smrvile staklo
Avion Austrian Airlines oštećen u oluji - Copyright Preentskrin/Iks/@zimlive

Avion sa Majorke sleteo je u Beč u nedelju popodne, teško oštećen u oluju, a putovanje od od španskog ostrva do Beča bilo je prava paklena vožnja za posadu i putnike.

Posle malo odloženog polaska iz oko 15.30, u početku je došlo do manjih turbulencija. Otprilike pola sata pre sletanja u Beč-Švehat, stvari su postale veoma loše: avion je zahvatila oluja sa gradom i jezivo ga protresla, rekli su putnici za „Krone“. Tada je pilot saopštio da je "šoferšajbna" aviona polomljena.

 

 

Na fotografijama koje su objavljene nakon sletanja aviona, vide se teška oštećenja nastala od oluje. 

Na sreću, kako prenosi „Austrijanvings“, niko nije povređen.

Vatrogasne i spasilačke službe aerodroma su odmah bile na licu mesta, ali nisu morale da intervenišu.

 

 

- Letelica je na prilazu Beču naišla na ćeliju sa grmljavinom, za koju je posada u pilotskoj kabini rekla da nije vidljiva na meteorološkom radaru. Prema trenutnim informacijama, grad je oštetio dva prednja prozora u pilotskoj kabini, nos aviona, a zbog oštećenja je piloti su uputili hitni poziv. Avion je bezbedno sleteo na aerodrom - rekla je portparolka AUA Anita Kifer za "Austrianvings".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike