Danas pljuskovi s grmljavinom, moguć i grad, RHMZ saopštio kada stiže lepo vreme

11.06.2024

06:27

0

Autor: I.K.

Samo se na jugu i istoku Srbije očekuje pretežno sunčano i toplo

Danas pljuskovi s grmljavinom, moguć i grad, RHMZ saopštio kada stiže lepo vreme
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo svežije pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i sa većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada, najavio je RHMZ.

Samo se na jugu i istoku Srbije očekuje pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 20, a najviša dnevna od 25 na severu i zapadu do 33 stepena na istoku i jugoistoku Srbije. Na snazi će biti narandžasti meteo-alarm zbog obilne količine padavina veće od 20l/m3 u periodu do tri sata.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 11. jun

 

U sredu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilnije vreme, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde će biti izraženiji sa velikom količinom padavina, pojavom grada i kratkotrajno pojačanim vetrom. Vetar, slab promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 31 stepen.

Nestabilno vreme, povremeno sa pljuskovima sa grmljavinom zadržaće se do petka, a kako RHMZ najavljuje od 15. juna očekuje se pretežno sunčano i postepeno toplije vreme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike