Patrijarh Porfirije bogoslužio u Sabornoj crkvi: "Treba da imamo smirenje i strpljenje da dočekamo da nam se javi Gospod"

09.06.2024

15:34

0

" To strpljenje i smirenje nije ništa drugo nego unutrašnje ozdravljenje", istakao je patrijarh

Patrijarh Porfirije bogoslužio u Sabornoj crkvi: "Treba da imamo smirenje i strpljenje da dočekamo da nam se javi Gospod"
Patrijarh Porfirije - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je služio je danas  9. juna 2024. godine, u Nedelju slepog, svetu arhijerejsku Liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu.

– Prolazeći kroz bezizlazne situacije, iskušenja, nevolje i teškoće ne tragajmo za krivcem, već se borimo protiv svog iskušenja i nastrojenja da neko mora biti kažnjen da bi se uspostavila pravda. Treba da imamo smirenje i strpljenje da dočekamo da nam se javi Gospod, koji će baš zbog toga što smo imali strpljenje i smirenje dati i odgovor na našu nedoumicu. To strpljenje i smirenje nije ništa drugo nego unutrašnje ozdravljenje koje nas čini sposobnima da možemo da pronikemo u tajne koje se ne mogu razumeti logikom i pravilima ovog sveta – istakao je patrijarh Porfirije u besedi.

Njegovoj Svetosti Patrijarhu su sasluživali preosvećena gospoda episkopi marčanski Sava, jegarski i izabrani britansko-irski Nektarije i lipljanski Dositej; protojerej Slaviša Popović i jereji Arsen Milovanović i Goran Nuhanović; protođakoni Dragan Radić, Radomir Vrućinić i Damjan Božić; đakoni Nikola Vuković i Lazar Simić; uz molitveno učešće Preosvećenog Episkopa umirovljenog mileševskog g. Filareta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike