Od 1. juna konkurs za prijem u 72. brigadu i "Kobre"

27.05.2024

15:21

0

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse

Od 1. juna konkurs za prijem u 72. brigadu i "Kobre"
Copyright mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od 1. juna 2024. godine raspisaće sledeći ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse za ove specijalne jedinice Vojske Srbije. Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

mod.gov.rs
 

 

Preduslov upućivanja na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza, jeste zadovoljavanje strogih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma. Najuspešniji mladići i devojke dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije, uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem. Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ raditi u Beogradu.

mod.gov.rs
 

 

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

 

 

Konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije biće otvoreni od 1. juna do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati će detalje konkursa, počev od dana objavljivanja, moći da pogledaju na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike