Otvorena Vatrogasno-spasilačka jedinica Beograd na vodi: Da bismo imali spremne jedinice, važno je da budu obučene i dobro opremljene

29.05.2024

13:46

0

Novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice Beograd na vodi pokrivaće delove opština Novi Beograd, Stari grad, Savski venac, do Čukaričke padine

Otvorena Vatrogasno-spasilačka jedinica Beograd na vodi: Da bismo imali spremne jedinice, važno je da budu obučene i dobro opremljene
Copyright MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađenog objekta Vatrogasno-spasilačke jedinice Beograd na vodi koja će pokrivati delove opština Novi Beograd, Stari grad, Savski venac, do Čukaričke padine.

„Od momenta kada dežurna služba dobije poziv i obaveštenje da je došlo do požara ili nekog akcidenta gde je potrebna reakcija Sektora, praktično je obaveza da u roku od jednog minuta vozilo krene na teren. Da bismo imali tako spremne jedinice važno je da one budu obučene i dobro opremljene. Tako da, ono što ćemo uraditi u narednom periodu, zajedno sa Gradom i sa drugim ministarstvima u Vladi, to je da osiguramo da postoje adekvatni uslovi da bi Sektor za vanredne situacije mogao da reaguje širom Srbije na sve izazove. U toku ove godine do sada, bilo je 15.000 intervencija Sektora za vanredne situacije u Srbiji“, rekao je ministar Dačić. 

MUP Srbije
 

 

Ministar je istakao i da su, zbog klimatskih promena, aktivnosti Sektora za vanredne situacije sve važnije u savremenom svetu zbog čega vatrogasno-spasilačke jedinice moraju da imaju i adekvatno mesto.

Ovo je prva Vatrogasno-spasilačka jedinica u Beogradu na vodi, površine oko 500m2 i tri garažna mesta, gde će od danas raditi 41 vatrogasac-spasilac.

MUP Srbije
 

 

„Ova jedinica će pokrivati i delove Starog grada, Savskog venca, Novog Beograda do Čukaričke padine. Suština je ako izađemo što pre na teren bićemo u mogućnosti da što pre pomognemo našim građanima. Podizanje ovakve stanice je vrlo značajno za podizanje bezbednosti građana Beograda“, izjavio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar zaštite životne sredine Irena Vujović, član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević, kao i predstavnici Grada.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike