Ministarka Vujović učestvovala u akciji čišćenja reke Save: Ministarstvo će očistiti više od 1.100 divljih deponija (FOTO)

28.05.2024

12:29

0

Autor: R.M.

Akciju tradicionalno sprovodi JVP „Srbijavode“ udruženo sa drugim gradskim i javnim preduzećima

Ministarka Vujović učestvovala u akciji čišćenja reke Save: Ministarstvo će očistiti više od 1.100 divljih deponija (FOTO)
Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u Beogradu akciji čišćenja priobalja i šetališta na Savi, pod nazivom „Neka reka Sava bude plava“, u susret Međunarodnom danu ove reke.

Akciju tradicionalno sprovodi JVP „Srbijavode“ udruženo sa drugim gradskim i javnim preduzećima, a Vujović je učestvovala zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinovićem i direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem.

Ministarstvo zaštite životne sredine/Jovana Rošul
 

Prema njenim rečima, ovo je odlična prilika da se još jednom skrene pažnja na izuzetan značaj ove reke, koja je važan ekološki i vodeni koridor u ovom delu Evrope.

„Naša je dužnost da se prema obalama i toku Save odnosimo sa posebnom brigom, i da damo sve od sebe da ih sačuvamo kako bi ostali što čistiji, zdraviji, a njen ekosistem nenarušen. Zato želim da pohvalim i veliku akciju čišćenja priobalja Save“, istakla je Vujović.

Vujović je rekla da Ministarstvo snažno podržava sve inicijative koje za cilj imaju još intenzivnije jačanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine, jer je važan doprinos svakog pojedinca. U ovom trenutku, kako je dodala, Ministarstvo zaštite životne sredine realizuje niz projekata koji će od Srbije napraviti zelenije mesto za sve nove generacije koje dolaze.

Ministarstvo će zaključno sa ovom godinom očistiti više od 1.100 divljih deponija. Naročito su važne one pored reka, i zato ulažemo veliki napor da ih sve očistimo. Trudimo se da saniram nesanitarne i uklanjamo divlje deponije, započeli smo izgradnju modernih regionalnih, a gradimo i nedostajuću kanalizacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda, kako bi tehnički ispravna voda odlazila u recipijent“, navela je Vujović.

Međunarodni dan reke Save se obeležava svake godine 1. juna sa ciljem da se promoviše značaj reke Save za sve zemlje u njenom slivu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike