Ovako se voli svoj grad! Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistilo divlje deponije (FOTO)

15.04.2024

18:16

0

Moji prijatelji iz dijaspore naš grad zbog čistoće zovu "mala Švajcarska", rekla je Teodora MIlosavljević

Ovako se voli svoj grad! Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistilo divlje deponije (FOTO)
Copyright RINA

Lep primer kako se voli svoj grad, danas su nam poslali Svilajnčanke i Svilajnčani jer se preko 1.000 ljudu uključilo u akciju čišćenja grada i divljih deponija na 50 lokacija.

Međutim, i oni građani koji nisu u volonterskim grupama pridružili su se akciji čišćenja, sređivanja i farbanja ograda ispred svojih kuća. Uključili su se volonteri svih generacija.

- Moto klub "Kraljevi slobode" farbali su most kod stare Hitne. Inače, Kreljevi slobode učestvuju u svim akcijama opštine Svilajnac, ovo je bila idealna prilika da pokažemo na delu lokal patriotizam - rekla je za RINU Maja Marković, volonterka ispred moto kluba "Kraljevi slobode".

RINA
 

Svilajnčani svih generacija bili su vredni i izuzetno ponosni na sebe i svoj grad. Jedna od mlađe generacije volontera je i Teodora Milosavljević.

- Svi smo se udružili iz srednje škole Svilajnac, vrlo smo brzo, efikasno i dinamično obavili čišćenje grada. Takođe, smo okrečili i sredili bedem pokraj Resave. Srećni smo kada smo ovako složni, jer možemo na leto da dočekamo našu dijasporu u našem čistom Svilajncu. Moji prijatelji iz dijaspore naš grad zbog čistoće zovu "mala Švajcarska" - rekla je Teodora MIlosavljević.

RINA
 

Predsednik opštine Svilajnac istakao je važnost ovakve akcije, gde se čisti više od 50 lokacija na teritoriji te opštine.

RINA
 

- Praktično čistimo ceo grad, sva sela na teritoriji naše opštine svi su uključeni, sve mesne zajednice. Uradili smo veliku stvar za Svilajnac, a možda damo primer i motivaciju nekim drugim opštinama da rade sličnu stvar. Ova akcija traje dve nedelje, juče je bio glavni dan, ali mi smo već sedam prethodnih dana iznosili kabasti otpad. I naš vrtić je uzeo učešće, edukujemo decu i podižemo svest od malih nogu, kako u vrtiću, tako i u školama. Ovde nije samo radni deo, već imamo i edukativni, menjamo kontejnere, čistimo i sređujemo čitav grad, imamo i prelep Prirodnjački centar, tako da kad se dođe u Svilajnac, sve je čisto i sređeno, uređen grad, svako ko dođe ovde ima šta da vidi i kuda da šeta - zaključio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike