Obeležen Svetski dan štitne žlezde - u Kraljevu obavljeno 216 besplatnih pregleda

27.05.2024

12:18

0

U okviru putujuće ordinacije udruženja „Heroine“ i Mozzart fondacije do sada je pregledano 888 građana u četiri grada

Obeležen Svetski dan štitne žlezde - u Kraljevu obavljeno 216 besplatnih pregleda
Copyright Promo/Mozzart

Bolest štitne žlezde dolazi tiho i zato poruka o značaju prevencije mora odjeknuti glasno!

Karavan „Tvoja štitna tvoj štit“ upravo sa ovom misijom putuje po Srbiji već nedelju dana, a na Svetski dan štitne žlezde privremena adresa bila je u Kraljevu, gde je pregledano 216 građana. Putujuća ordinacija, u organizaciji udruženja „Heroine“ i uz podršku Mozzart fondacije, do sada je obišla četiri grada u kojima je ukupno obavljeno 888 besplatnih ultrazvučnih pregleda štitne žlezde.

 

 

Nakon Beograda, Jagodine, Kragujevca i Kraljeva, karavan se 26. i 27. maja seli na jug. Nišlije će moći besplatno da se pregledaju u parku Svetog Save u periodu od 13 do 19 časova, a termini pregleda će se zakazivati na licu mesta između 12.30 i 13 časova. Posle grada na Nišavi, humani karavan će obići Leskovac, Valjevo, Šabac, Novi Sad i Novi Pazar, gde će se pregledi i zakazivanja obavljati po istoj satnici.

Kod gotovo polovine do sada pregledanih građana ustanovljene su neke nepravilnosti, što samo govori u prilog tome koliko je prevencija važna kako bi se poremećaji na vreme otkrili i započela adekvatna terapija.

Promo/Mozzart
 

 

Nepravilnosti u radu štitne žlezde su sve zastupljenije zbog savremenog načina života, bez obzira na godine ili pol. Zato iskoristite priliku za besplatan pregled i zašitite glavni štit svog organizma! Za tačne datume i lokacije karavana pratite društvene mreže Mozzart fondacije i udruženja „Heroine“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike