RHMZ upozorava na porast vodostaja nekoliko reka!

10.05.2024

07:57

0

Autor: J. S. J.

Tokom 9. i 10. maja na gornjem toku Južne Morave, Veternici, Jablanici, Pustoj i Nišavi vodostaji će biti u umerenom porastu

RHMZ upozorava na porast vodostaja nekoliko reka!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Miroslava Brkić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hidrološku najavu u kojoj se navodi da će danas vodostaji pet reka biti u porastu.

- Tokom 9. i 10. maja na gornjem toku Južne Morave, Veternici, Jablanici, Pustoj i Nišavi vodostaji će biti u umerenom porastu, sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa - stoji na sajtu RHMZ-a.

printscreen/RHMZ
 

 

Kada je reč o vremenu, za danas je najavljeno oblačno jutro, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, i to uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje. Od sredine dana smanjenje oblačnosti i sa dužim sunčanim intervalima, osim na severu i severoistoku Vojvodine, gde se uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni, u košavskom području povremeno i jak, u planinskim predelima južne Srbije i severoistočni. 

Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša od 18 do 22 stepena. Zbog lokalne pojave grmljavine na snazi će biti žuti meteo-alarm. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike