Osuđenici sašili uniforme za zaposlene na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

18.04.2024

16:43

0

U KPZ Niš, jednom od najvećih zavoda u zemlji, godinama unazad se sprovode sertifikovane obuke za više traženih zanimanja na tržištu rada

Osuđenici sašili uniforme za zaposlene na Klinici za ginekologiju i akušerstvo
Copyright Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Osuđenici koji su prošli sertifikovanu obuku u pogonu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su uniforme za zaposlene na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u tom gradu.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izjavio je da su osuđenici iz ovog zavoda za niško porodiliše u februaru sašili 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radne površine koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
 

 

"Tada su nam prioritet bile buduće majke, kao i žene koje dolaze na različite hirurške intervencije, a sada smo odlučili da podržimo rad zaposlenih u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu“, rekao je on.

Carević je naveo da medicinsko osoblje ove ustanove i ubuduće može da računa na podršku ove vrste i istakao da je podjednako važna dobrobit i lekara i medicinskog osoblja, kao i pacijenktinja koje koriste usluge ove klinike. 

On je ukazao da je uprava ovog porodilišta obezbedila materijal za uniforme, dok su obučeni osuđenici dali svoj doprinos kroz krojenje i šivenje.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
 

 

U KPZ Niš, jednom od najvećih zavoda u zemlji, godinama unazad se sprovode sertifikovane obuke za više traženih zanimanja na tržištu rada, kao što su zavarivači, stolari, krojači i šivači, pekari, vodoinstaleteri…

U ovom zavodu je prošle godine 96 osuđenika steklo sertifikate licenciranih kuća, a osim teorije, stekli su i praksu u pogonima što im olakšava povratak u zajednicu po isteku kazne i pronalaženje posla.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike