Osuđenici KPZ Niš sašili opremu za porodilište: Uručena donacija, zahvalnost za humanu misiju

26.02.2024

15:12

0

Uprava KPZ Niš je obezbedila materijal koji je pogodan za sterilizaciju dok su osuđenici u krojačkom pogonu sašili potrebnu opremu

Osuđenici KPZ Niš sašili opremu za porodilište: Uručena donacija, zahvalnost za humanu misiju
Copyright Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Uprava Kazneno-popravnog zavoda u Nišu donirala je Klinici za ginekologiju i akušerstvo u tom gradu opremu, koju su u krojačkom pogonu ovog zavoda sašili osuđenici koji su stekli sertifikat za krojenje i šivenje.

Reč je o 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radnu površinu koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije u niškom porodilištu.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
 

 

Uprava KPZ Niš je obezbedila materijal koji je pogodan za sterilizaciju dok su osuđenici u krojačkom pogonu sašili potrebnu opremu.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević rekao je da je dobrobit žena i dece obaveza celog društva pogotovo u situacijama koje mogu da budu osetljive za njih i njihove porodice.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
 

 

Carević je zahvalio svim osuđenicima u humanoj misiji darivanja koja nije prva i podsetio da su oni pomogli niškom porodilištu i kad su se 2018. godine priključili akciji kupovine pokretnog inkubatora za bebe koji je presudan za život tek rođene dece. 

Osim mogućnosti da nastave prekinuto školovanje, osuđenici u KPZ Niš mogu da završe sertifikovanu obuku za deficitarna zanimanja poput obuke za varioce, pekare, stolare, krojače, građevinske limare, vodoinstalatere, kao i za poslove ofset štampe. 

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
 

 

Osuđenici su prošle godine po prvi put, uz još pet kazneno-popravnih zavoda, učestvovali na trećem onlajn Svetskom prvenstvu u šahu za osuđenike i osvojili visoko 11. mesto u nadmetanju sa predstavnicima 50 država iz celog sveta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike