Plogeri postali hit u Srbiji! Ovakav način vežbanja još niste videli, a ima veze sa đubretom!

26.03.2024

18:09

0

Plogeri u isto vreme vežbaju i brinu o prirodi

Plogeri postali hit u Srbiji! Ovakav način vežbanja još niste videli, a ima veze sa đubretom!
Copyright Profimedia

Ploging je najkraće rečeno trening kroz skupljanje otpada a jedan od plogera u Srbiji je Slobodan Smiljanić iz udruženja "Fit Cleaner".

- Neki ljudi nisu svesni da ne treba da bacaju đubre. Zato smo nastali mi koji se zalažemo da bude Srbija što čistija. Postao sam svestan i ja i moje okruženje da će ozbiljno biti prljava ova planeta i neće oni više moći da funkcionišu normalno, da uživaju u stvarima koje mi uživamo - izjavio je Slobodan.

On u čišćenje vodi i svog sina, a iako misli da ovo nije čist posao, čak i deca mogu da pomognu skupljanjem flašica.

- Oni imaju te neke svoje hvataljke, idu sa nama, prave nam društvo, provodimo vreme u prirodi, družimo se, posle toga napravimo neke grickalice, sokiće, pojedemo i tako napravimo lepo i korisno - kaže Slobodan koji je do sada učestvovao u preko 400 akcija.

On dodaje da čim završi obaveze na poslu, krene u prirodu da je čisti.

- Uputimo se bilo gde najbliže možemo, bilo u Beogradu od Košutnjaka, pa malo dalje po Srbiji. Srbija je prelepa, u suštini ima prelepih mesta i dosta smo mesta obišli, tako da mi uglavnom provodimo vreme u prirodi i usput bavimo se tim plogingom - izjavio je Slobodan za na TV Prva.

Ploging je smislio skijaš Erik Ahlstrom pokrenuvši grupu "Plogga" 2016. godine. Ploging se iz Stokholma počeo širiti svetom a ovo trčanje ili hodanje u kombinaciji sa čučnjevima  povoljno utiču na telo i ujedno čini životnu sredinu čistom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike