Na snazi žuti meteo-alarm: Danas oblačno i sveže, padaće i kiša i sneg

25.03.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša od 10 do 15 stepeni

Na snazi žuti meteo-alarm: Danas oblačno i sveže, padaće i kiša i sneg
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama sneg. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i noću vedro.

Cele nedelje na snazi će biti žuti meteo-alarm, kako zbog padavina, tako i zbog udara vetra.

RHMZ printscreen
 

 

U utorak ujutro prizemni mraz. Tokom dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada i pojačanje vetra. Duvaće umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni južni i jugoistočni vetar. Posle podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Najniža temperatura od -2 do 6, a najviša od 12 do 18 stepeni. 

U sredu umereno oblačno i vetrovito, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren i jak, u košavskom području i olujni južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša od 15 do 22 stepeni.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Južni i jugoistočne vetar biće u slabljenju i skretanju na umeren, kratkotrajno i jak, zapadni i severozapadni. Posle podne i uveče prestanak padavina i razvedravanje. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 15 do 22 stepeni.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike