Mobilni mamograf na novoj lokaciji u Beogradu, pregledi će se obavljati do kraja meseca

12.03.2024

09:00

0

Mobilni mamograf na novoj lokaciji u Beogradu, pregledi će se obavljati do kraja meseca
Copyright Tanjug/Video

Mobilni mamograf Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" je, nakon uspešno sprovedene akcije na Novom Beogradu, preseljen na Savsko šetalište u Beogradu na vodi, tačno ispod Savskog mosta.

Direktorka Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" dr Verica Jovanović kaže za Tanjug da će se na novoj lokaciji pregledi obavljati do kraja marta. Mesta su popunjena do 21. marta, a dame i dalje mogu da zakažu svoje termine.

Jovanović je pozvala sve dame koje su u životnoj dobi od 45 do 69 godina, a koje u poslednje dve godine nisu uradile mamografiju, da se jave na telefone 060/7171969 i 0607171523, od 9 do 14 časova, i da zakažu mamografiju.

- Podsetnik za sve naše dame koje do sada nisu uradile mamografiju, u poslednje dve godine naročito, koje nemaju nikakve nalaze u tkivu dojke - mamografija je zlatni standard za dijagnostikovanje raka dojke i jako je važno ne zaboraviti značaj ovog pregleda - istakla je Jovanović.

Navela je da je na teritoriji Beograda do sada pregledano 649 žena na mobilnom mamografu, a da je, nezavisno od mobilnog mamografa, uz podršku Zavoda za zdravstvenu zaštitu "Železnice Srbije", kao i DZ Voždovac i DZ Novi Beograd, ukupno pregledano 1.070 žena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike