Mobilni mamograf od 9. marta u Beogradu na vodi: Evo na kojim je još lokacijama moguće obaviti besplatan pregled

06.03.2024

17:15

0

Rak dojke kod žena je najčešće dijagnostikovan maligni tumor posle raka pluća i čini 11,6 odsto svih novootkrivenih slučajeva raka u svetu

Mobilni mamograf od 9. marta u Beogradu na vodi: Evo na kojim je još lokacijama moguće obaviti besplatan pregled
Mobilni mamograf - Copyright TANJUG/ GO NOVI BEOGRAD

Termini za besplatne preglede u mobilnom mamografu ispred Opštine Novi Beograd su popunjeni, ali sve zainteresovane žene i dalje mogu da zakažu pregled za narednu lokaciju u Beogradu na vodi od 9. marta ili u domovima zdravlja Voždovac i Novi Beograd, kao i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije".

Prema rečima dr Radoljupke Radosavljević, do sada je zakazano skoro 900 pregleda, od toga više od 600 u mobilnom mamografu, a u domovima zdravlja otvorili su dodatne termine.

- Žene i dalje mogu da zakažu svoje preglede u mobilnom mamografu koji će biti na sledećoj lokaciji i u domovima zdravlja koji nam pružaju podršku u ovoj akciji. Brojevi telefona su 060/7171969 ili 060/7171523 - rekla je dr Radosavljević.

Ona je dodala da žene vole da se pregledaju u mobilnom mamografu zato što nemaju osećaj da ulaze u zdravstvenu instituciju.

Prema podacima koje je objavio "Batut", rak pluća, rak dojke i rak debelog creva su vodeće lokalizacije raka u obolevanju i u umiranju. 

Rak dojke kod žena je najčešće dijagnostikovan maligni tumor posle raka pluća i čini 11,6 odsto svih novootkrivenih slučajeva raka u svetu. Rak pluća je najčešći uzrok umiranja od malignih bolesti u svetu, zatim rak debelog creva 9,3 odsto, rak jetre 7,8 odsto, rak dojke 6,9 odsto i rak želuca koji čini 6,8 odsto svih smrtnih slučajeva od raka u svetu kod oba pola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike