Ministarka Grujičić: Novi skener i mamograf instalirani u Opštoj bolnici u Majdanpeku

06.12.2023

22:20

0

Dr Grujičić je ukazala na nedostatak lekara i medicinskih sestara

Ministarka Grujičić: Novi skener i mamograf instalirani u Opštoj bolnici u Majdanpeku
Danica Grujičić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić posetila je danas Majdanpek i najavila da će Opšta bolnica i Dom zdravlja do kraja godine postati jedan zdravstveni centar.

Dr Grujičić je ukazala na nedostatak lekara i medicinskih sestara.

- Drago mi je da je u roku isporučen novi mamograf za Opštu bolnicu u Majdanpeku. Međutim, veliki je problem nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara. Ja se nadam da ćemo sa određenim anketama koje sada sprovodimo sa studentima završnih godina fakulteta, kao i sa lekarima koji nisu zaposleni, naći načina da ih privolimo da dođu u male sredine i da svoju karijeru makar započnu ovde. Verujem da će neki od njih i ostati. Opština bi mogla da obezbedi smeštaj, jer su sada potrebni ne samo specijalisti, već i lekari opšte prakse - rekla je ministarka zdravlja u Majdanpeku.

Ministarka Grujičić je najavila da će formiranjem zdravstvenog centra u ovom gradu biti bolje organizovane specijalističke službe, posebno one koje su deficitarne:

- Ono što je dobro kod zdravstvenih centara jeste to što se neće duplirati specijalističke službe. Bolnica i Dom zdravlja su u jednom dvorištu i mnogo lakše će biti organizovani i specijalistički i opšti pregledi. Nema potrebe da pacijenti idu na hemioterapiju u Kladovo, to može da se uradi ovde. Razumem da nemate aparat za zračenje, ali sve ostalo će se raditi u Majdanpeku.

Ministarka zdravlja je istakla da je jako važno što je Majdanpek oživeo i što ima dobru saradnju sa kompanijom "Ziđin".

- Bila sam ovde pre 10 godina i bilo je tužno hodati ulicama, a ovo je sada grad koji živi. Vidim da se kineski partneri trude da poštuju ekološke principe. Ono što sada rade kao ekološke akcije tek će se videti za pet do 10 godina, ali ovo je sada grad koji živi - rekla je dr Grujičić.

Ministarka je ponovila da bi do kraja godine trebalo da počnu da rade mamamograf i novi najmoderniji 64-redni skener, kao i da bude zavšeno formiranje Zdravstvenog centra Majdanpek.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike