Univerzitet u Beogradu potpisao saradnju sa prestižnim univerzitetom (FOTO)

07.03.2024

19:34

0

Univerzitet Kalifa rangiran je kao 181. najbolji univerzitet na svetu na QS rang listi iz 2023. godine

Univerzitet u Beogradu potpisao saradnju sa prestižnim univerzitetom (FOTO)
Poprisan ugovor između dva univerziteta - Copyright FOTO TANJUG/ BEOGRADSKI UNIVERZITET/bs

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i predsednik Univerziteta Kalifa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Homad al Šimari potpisali su danas sporazum o saradnji između dva univerziteta.

- Univerzitet Kalifa je izuzetno perspektivan, sa sve boljim rezultatima, kako u oblasti obrazovanja, tako i u oblasti istraživanja. Do sada smo imali zajedničke projekte u oblasti elektrotehnike, a sporazumom je proširujemo i na ostale inženjerske discipline i medicinu. Ovo je prvi korak koji omogućava da postavimo temelje zajedničkog rada za budućnost, s obrzirom na to sa su Ujedinjeni Arapski Emirati, kao država, i Kalifa, kao jedan od najboljih tamošnjih univerziteta, pravi partneri za dugoročnu saradnju na obostranu korist, u mnogim oblastima - istakao je posle potpisivanja rektor Đokić, navodi se u saopštenjuBeogradskog univerziteta.

FOTO TANJUG/ BEOGRADSKI UNIVERZITET/bs
 

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Dejan Gvozdić izjavio je da sporazum podrazumeva "zajednički rad na nivou master i doktorskih studija u okviru projekata, kao i razmenu iskustava".

- Elektrotehnički fakultet je pokrenuo saradnju preko konkretnih naučnih istraživanja, a Kalifa univerzitet je sada spreman da finansira tri naučno-istraživačka projekta u oblasti robotike, energetike i elektromagnetike, koji će se realizovati na našem fakultetu. Imamo tri tima, ali broj naših angažovanih timova biće znatno veći ako ovi prvi projekti pokažu uspeh -  istakao je Gvozdić.

FOTO TANJUG/ BEOGRADSKI UNIVERZITET/bs
 

Predsednik Univerziteta Kalifa Homaid al Šimari i potpredsednik Ibrahim al Hadžiri zahvalili su se na prijemu, dodavši da imaju visoka očekivanja od zajedničkih projekata.
Kalifa je državni istraživački univerzitet koji se nalazi u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Rangiran je kao 181. najbolji univerzitet na svetu na QS rang listi iz 2023. godine, a na "Times Higher Education Asia" univerzitetskoj rang listi, Univerzitet Kalifa se našao na 37. mestu najboljih univerziteta u Aziji i na drugom mestu najboljih u arapskom regionu.

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike