RHMZ objavio najnoviju vremensku prognozu: Sutra u ovim predelima sneg, a onda šok promena za vikend!

07.03.2024

17:28

0

Sutra će biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom

RHMZ objavio najnoviju vremensku prognozu: Sutra u ovim predelima sneg, a onda šok promena za vikend!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Do kraja dana biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snegom, saopštio je danas RHMZ.

Duvaće slab i umeren pretežno istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju biti jak, povremeno i sa udarima olujne jačine.

Vreme narednih dana

Sutra će biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Posle podne i uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje.

pritnscreen/RHMZ
 

U subotu (09.03.) u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju.

U nedelju (10.03.) umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji (maksimalna temperatura oko 20 °S), a najsvežije u Timočkoj Krajini (oko 14 °S). Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike