Danas oblačno i kišovito vreme, uveče i tokom noći obilnije padavine

06.03.2024

06:33

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 14 do 17 stepeni

Danas oblačno i kišovito vreme, uveče i tokom noći obilnije padavine
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas u Srbiji promenljivo oblačno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Više padavina očekuje se uveče i noću na jugozapadu i zapadu zemlje, kao i u delovima Šumadije. Na visokim planinama, iznad 1.500 m n.v, kiša će preći u sneg. Vetar slab promenljiv, na severu zemlje slab do umeren severoistočni, a na jugu jugozapadni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 14 do 17 stepeni, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U četvrtak se očekuje oblačno vreme, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Na planinama će padati sneg. Vetar slab do umeren severni, a na jugu jugozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni.

U petak pre podne pretežno oblačno, a kiša se očekuje samo još ponegde u brdsko-planinskim predelima, posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren severozapadni, krajem dana u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni. 

U subotu suvo sa dužim sunčanim intervalima i toplije. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni.

U nedelju suvo sa dužim sunčanim intervalima i toplije, a krajem dana očekuje se novo naoblačenje sa kišom sa zapada. Početkom sledeće sedmice pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše, od utorka pad temperature.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike