Danas smena sunca i oblaka, lokalno mogući pljuskovi, na snazi i meteo-alarm

05.03.2024

06:36

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni

Danas smena sunca i oblaka, lokalno mogući pljuskovi, na snazi i meteo-alarm
Ilustracija - Copyright Profimedia

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i sa lokalnom

pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska, najavio je RHMZ.

Više padavina se očekuje ujutro i pre podne na jugu Srbije gde će tokom većeg dela dana biti pretežno oblačno, dok će na visokim planinama padati sneg. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren, istočni i jugoistočni, na području južnog Banata i donjeg Podunavlja povremeno i jak. Od sredine dana vetar će biti u postepenom skretanju na severni pravac. Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

Na snazi će biti žuti meteo-alarm zbog količine padavina veće od 20 l/m².

U sredu pretežno oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na visokim planinama sa snegom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na planinama sa snegom. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 6, a najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

U petak promenljivo oblačno, u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a kratkotrajne padavine očekuju se još ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni. 

Prema prognozi za period od 9. do 13. marta, u subotu suvo sa sunčanim intervalima. U nedelju i početkom sledeće sedmice novo naoblačenje sa kišom. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike