Komesarka za izbeglice obišla migrante povređene u udesu kod Bujanovca

28.02.2024

09:01

0

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica koji su smešteni u centru u Preševu

Komesarka za izbeglice obišla migrante povređene u udesu kod Bujanovca
Copyright Printacreen/RTS

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević posetila je prihvatni centar Preševo i obišla migrante koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći koji se dogodila 20. februara 2024. godine.

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica koji su smešteni u centru u Preševu i kojima je odmah po dolasku pružena neophodna nega, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Kako se ističe, svim licima u centru kojim rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđena je hrana, zdravstvena zaštita i psiho-socijalna podrška jer cilj Komesarijata je da pomogne i zbrine sva lica kojima je pomoć potrebna.

- Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je odmah krenuo sa zbrinjavanjem lica koja su doživela saobraćajnu nesreću i u stalnoj smo komunikaciji i koordinaciji sa svim državnim organima - napominje se u saopštenju.

Kako se ukazuje, u prihvatnom centru u Preševu trenutno je smešteno 194 lica, od čega dominantnu nacionalnu strukturu čine korisnici poreklom iz Sirije i ovaj centar opredeljen je za prijem i smeštaj punoletnih muškaraca – samaca.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Bujanovca stradale su tri osobe, a ostali povređeni zbrinuti su u zdravstvenim ustanovama.  Povrede je zadobio i vozač R. R. (33), za koja je utvrđeno da je vozilom upravlјao bez vozačke dozvole. On je zbog teškog dela protiv bezbezednosti javnog saobraćaja i krijumčarenja ljudi zadržan u Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Naime, on je prevozio 15 migranata iz afričko – azijskih zemalja u vozilu marke BMW, kada je usled velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta kod mesta Aliđerci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike