Ispovest pretučene medicinske sestre u KBC "Zemun": Izbio joj dva zuba, umalo je onesvestio, pa pobegao! "Ne mogu da spavam od tad"

17.02.2024

08:58

9

Ona je za 24sedam ispričala detalje drame, te naglasila da joj se za 37 godina rada ovako nešto ni slično nije desilo

Ispovest pretučene medicinske sestre u KBC "Zemun": Izbio joj dva zuba, umalo je onesvestio, pa pobegao! "Ne mogu da spavam od tad"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Glavna medicinska sestra Odeljenja urologije u Zemunskoj bolnici u Beogradu,  M. V, koja je pretrpela jezivo nasilje u sredu od pacijenta, pristala je da ispriča za 24sedam detalje drame zbog koje, kako kaže, još ima traume i posle nekoliko dana.

Nakon što ju je nokautirao i zadao joj povrede na licu i vilici, pacijent starosti 77 godina je pobegao sa lica mesta dok je ona još ležala na podu hodnika bolnice. 

- To se dogodilo na odeljenju, tačnije u hodniku na Urologiji. Pacijent je došao da primi hormonsku injekciju koju prima na svaka tri meseca i bio je pre toga u 10.30 sati da mu se potpišu papiri za dnevnu bolnicu i otvaranje istorije bolesti. Vratio se tek posle dva sata, a ja sam u tom trenutku bila u hodniku. Rekla sam mu "Gde ste vi dosad?" i on je počeo da viče. To je naš stalni pacijent koga svi znamo, ali je on počeo da viče agresivno i pomalo neartikulisano. Rekla sam mu da nije problem jer će svakako dobiti injekciju, da mi da papire, a on počinje da mi udara po njima i pita da li ima neko pametniji da on razgovara sa njim. To sam prećutala i ponovila da mi da istoriju bolesti. Tog trenutka je on mene udario - ispričala je M. V, koja ističe da se sve desilo u nekoliko minuta i bez ikakvog povoda jer mu je rečeno da će svoju terapiju dobiti.

Ima glavobolje i trne joj lice

M. V. kaže da situacija u kojoj se zadesila je bila potpuno neočekivana, iako ima pacijenata koji znaju da se svađaju.

Profimedia/Antonio Ahel/ATA Images
Zemunska bolnica/ Ilustracija

 

- On je mene udario otvorenom šakom, zateturala sam se i pala dole, naočare su mi ispale. Zavrtelo mi se u glavi, umalo da se onesvestim i tako sam ostala da sedim. Tolika je galama najednom bila, da su lekari izašli iz lekarske sobe i došli do mene. Međutim, on je odneo istoriju bolesti i odmah pobegao. Nije sačekao ni njegovog lekara, niti da kaže ako je imao neku primedbu da s nekim razgovara, nego je pobegao. Pozvali su odmah naše obezbeđenje, ali njega nije bilo - ispričala je medicinska sestra za 24sedam, koja se ovim poslom bavi decenijama. Ona je, zatim, objasnila šta se dalje dešavalo.

Kolege su joj pomogle najpre da ustane, a onda su je sproveli na neophodne lekarske preglede, ali priznaje da ima posledice još uvek od siline udarca.

- Pogledali su me ORL, maksilofacijalni, neurohirurg, radila sam rendgen i skener glave i nemam nikakve prelome. Međutim, u toku noći me je bolela ta leva strana kada se sve ohladilo, a morala sam da skinem most sa vilice da mi se izvade dva korena zuba koja su se rasklimala posle incidenta - priča ona koje posledica ima od udarca, što nije osetila odmah jer joj je sve bilo utrnuto. Sada i dalje ima glavobolje, zatezanje na toj strani i žiganje kod uva, te je na brufenu sve vreme. Ono što je za nju deprimirujuće, jeste da se sada oseća loše jer u Zemunskoj bolnici radi punih 37 godina.

Policija ga identifikovala

- Osećam se nezaštićeno, nikakva prava nemamo, a pacijenti su uvek u pravu... Ne mogu da spavam jer mi je sve ovo šok, neshvatljivo mi je sve to. Bila je policija i uzela podatke, čak su mi pokazali i njegovu fotografiju na osnovu podataka koje su dobili, potvrdila sam da je to on, ali dalje ne znam šta se događaja. Dalje ne znam ništa, treba ponovo da idem u policiju da odnesem dokumentaciju sa lekarskih pregleda, a dotičnog gospodina ću privatnom tužbom da gonim - zaključuje pretučena zdravstvena radnica, te dodaje da je čovek to sve uradio pred brojnim osobljem.

Profimedia
 

Zdravstvena radnica ističe da je čovek koji joj je naneo povrede obično dolazio sam u bolnicu, ali da je uvek bio svadljiv i agresivan, te smatra da bi isto uradio i da je bio bilo ko drugi na njenom mestu.

- Uvek se svađao sa svima kad god da dođe. Meni se za skoro četiri decenije rada ništa slično dosad nije dogodilo.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike