Devojčica u Nišu pogođena kamenom u glavu! Tri učenice sa maskama napale vršnjakinju zbog petice iz nemačkog

06.02.2024

08:22

0

Drama se odigrala 24. januara ispred OŠ "Car Konstantin"

Devojčica u Nišu pogođena kamenom u glavu! Tri učenice sa maskama napale vršnjakinju zbog petice iz nemačkog
devojcice tinejdzerke - Copyright Pixabay

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, istražuje incident koji se dogodio van školskog dvorišta OŠ "Car Konstantin" u Nišu, a u kojem je jedna učenica sedmog razreda te škole bila meta napada kamenom, saznaje "Blic".

Nemili događaj se desio  24. januara, a trenutno nisu poznate pojedinosti o vrsti povreda koje je devojčica pretrpela ili da li su počinioci identifikovani. Policija u Nišu je, bez iznošenja detalja, potvrdila pomenutom portalu da su preduzete odgovarajuće mere istog dana kada je podneta prijava, sprovodeći sve nadležne aktivnosti u vezi sa slučajem. Za sada se samo zna da su dve devojčice nosile medicinske maske, a treća fantomku.

- Dobili smo prijavu i odmah, istog dana, postupali po njoj. Policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti. Obavestili smo Više javno tužilaštvo u Nišu radi daljeg postupanja - potvrdila je policija.  

Nasilje zbog petice iz nemačkog

Prof. dr Igor Novaković, prijatelj oca zlostavljane devojčice, koji je ukazao na ovaj slučaj objavom na svom Fejsbuk profilu, rekao je da su roditelji devojčice do sada prijavljivali nasilje desetak puta a da je ona toga dana dobila batine jer je - dobila peticu iz nemačkog jezika!

On napominje da 1.novembra rađena anonimna anketa u odeljenju koje pohađa ova devojčica i da je od 27 đaka, 26 njih je prijavilo da se nad njima vrši vršnjačko nasilje! Zlostavljana devojčica nije radila tada anketu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike