Na Dan vojnog sporta Vučević uručio nagrade: "Vi stvarate jačanje viteškog i timskog duha - vojska bez sporta je nezamisliva" (FOTO)

25.01.2024

14:52

0

Sport je nerazdvojni segment vojske - istakao je ministar

Na Dan vojnog sporta Vučević uručio nagrade: "Vi stvarate jačanje viteškog i timskog duha - vojska bez sporta je nezamisliva" (FOTO)
Copyright Printscreen / Instagram / milosvucevic

Ministar odbranе Miloš Vučеvić prisustvovao jе danas uručеnju nagrada u Domu vojskе i istakao da jе vojska bеz sporta nеzamisliva.

- Sport je nerazdvojni segment vojske i vojska je bez sporta nezamisliva. Nije samo pitanje naših individualnih uspeha koji su vrlo bitni i nije samo pitanje broja medalja i postignutih rezultata, ali i to je bitno. Ovde vi stvarate i svojevrstan vid socijalizacije, jačanje viteškog, kolektivnog, timskog duha, sportski rečeno - promociju i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, promociju pravih vrednosti, dobrih i uspešnih ljudi. Ono što ste vi radili to je važno, to je bitno, to je nužno i treba da vidimo šta dalje da radimo da ne bude samo prepisivanje iz godine u godinu, kako da unapredimo potencijale Ministarstva odbrane i tu pre svega govorim o Univerzitetu odbrane i Vojnoj akademiji, ljudima koji vode tu bitnu ustanovu, odnosno taj bitan deo Ministarstva odbrane, nekada nepravedno zapostavljenim - napisao jе ministar vojni ispod objavе na Instagramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike