Danas pretežno vedro uz slab mraz, zbog poledice na snazi žuti meteoalarm

24.01.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od -4 do 2 °S, a najviša od 5 do 11°S

Danas pretežno vedro uz slab mraz, zbog poledice na snazi žuti meteoalarm
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas ujutro na jugozapadu, jugu i istoku Srbije nisku oblačnost, a u ostalim krajevima pretežno vedro vreme uz slab mraz. Na snazi će biti žuti meteoalarm zbog poledice. 

Tokom dana novo naoblačenje stiže sa severozapada, koje će kišu usloviti posle podne najpre u Vojvodini, a uveče i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, tokom dana u skretanju na južni, a uveče i noću ponovo severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 2 °S, a najviša od 5 do 11°S. 

U četvrtak promenljivo i vetrovito uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kratkotrajne padavine očekuju se uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije: u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim sneg. Vetar umeren i jak, na istoku i sa udarima olujne jačine, severozapadni, zbog čega će na snazi takođe biti žuti meteoalarm. Najniža temperatura od -2 do 5 °S, a najviša od 8 do 13 °S. 

U petak veći deo dana suvo i vetrovito. Vetar umeren i jak, severozapadni, poslepodne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 5 °S, a najviša od 7 do 11 °S. Uveče na severozapadu naoblačenje sa kišom, koja će se u toku noći premeštati preko ostalih krajeva.

U subotu vetrovito uz delimično razvedravanje. Više oblačnosti zadržaće se samo na istoku zemlje uz povremenu susnežicu, sneg ili pljuskove snega. Vetar umeren i jak severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 3 °S, a najviša od 5 do 10 °S.

Prema prognozi do 1. februara, nastavlja se ujutro slab mraz, tokom dana uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost, a slabe padavine biće moguće tek lokalno u brdsko-planinskim predelima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike