Učenik zbog pretnji ubistvom udaljen sa nastave do daljnjeg

23.01.2024

14:48

0

Slučaj je prijavljen policiji i reagovalo je i Više javno tužilaštvo u Subotici

Učenik zbog pretnji ubistvom udaljen sa nastave do daljnjeg
Ilustracija - Copyright Pixabay

Učenik osmog razreda subotičke Osnovne škole "Sečenji Ištvan", koji je prema tvrdnjama roditelja drugih đaka, pretio da će pobiti đake, razrednog starešinu i nastavnicu hemije, do daljnjeg neće ići u školu, a nastava se nakon incidenta odvija normalno, piše Blic.

- U ponedeljak je održan sastanak Saveta roditelja na kom je rečeno da će dečak biti udaljen do daljnjeg sa nastave. Kažu da su preduzeli sve potrebne korake i mere da škola bude bezbedno mesto, da su sve nadležne službe koje treba da budu uključene u slučaj obaveštene o svemu. Naša deca idu u školu redovno, ali nam je rečeno da će ukoliko budu imali obavezu ili stigne naredba da se dečak vrati na nastavu obavestiti sve roditelje i da stoje čvrsto iza toga, kaže majka jednog učenika OŠ "Sečenji Ištvan".

Roditelji tvrde da je ovaj učenik i ranije bio problematičan, zbog čega je i bio udaljen sa nastave pet dana, kada je i uputio pretnju.

Slučaj je prijavljen policiji i reagovalo je i Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo podizanje krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti i krivična prijava protv njega je podignuta.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike