Drama u osnovnoj školi u Subotici: Učenik pretio đacima, razrednom i nastavnici, uključeni i policija i tužilaštvo

22.01.2024

09:51

0

Roditelji đaka ističu da ovo nije prvi incident sa učenikom, te da neki poručuju da neće slati decu u školu dok se krizna situacija ne reši

Drama u osnovnoj školi u Subotici: Učenik pretio đacima, razrednom i nastavnici, uključeni i policija i tužilaštvo
Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

Roditelji đaka koji pohađaju osnovnu školu "Sečenji Ištvan", tvrde da je jedan đak osmog razreda pretio da će "pobiti ceo razred, razrednog i nastavnicu", zbog čega je slučaj prijavljen i uključili su se policija i tužilaštvo. Kako je za 24sedam potvrđeno u školi, direktorka Kristina Antal Dinčić obratiće se danas javnosti zvaničnom informacijom.

Ona je navela da je škola, na osnovu informacija koje su se pojavile, obavestila sve nadležne institucije.

-U školi se nije desio incident i to je sve što mogu trenutno da vam kažem pošto je ceo proces još u toku, rekla je za medije Kristina Antal Dinčić.

Policija je danas podnela krivičnu prijavu protiv učenika snovne škole "Sečenji Ištva" zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saznaje Tanjug.

- O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz policije.

Navodno, ovaj učenik je prošlog ponedeljka zbog lošeg ponašanja na času suspendovan sa nastave pet dana, zbog čega je zapretio da će "pobiti ceo razred, razrednu i nastavnicu". Ovo je prijavila jedna učenica i postupak protiv njega je pokrenut. Roditelji đaka koji pohađaju ovu školu ističu da ovo nije prvi incident sa učenikom, te da neki poručuju da neće slati decu u školu dok se ova krizna situacija ne reši.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike