Novi skandal u slučaju mrtve bebe! Bolnica tvrdi da su započeli istragu, a trudnicu uopšte nisu zvali! U policiji čekaju kraj obdukcije

19.01.2024

16:16

1

Autor: R.M.

Trudnica Marica Mihajlović dala je izjave u policiji gde su joj rekli da se čekaju nalazi obdukcije

Novi skandal u slučaju mrtve bebe! Bolnica tvrdi da su započeli istragu, a trudnicu uopšte nisu zvali! U policiji čekaju kraj obdukcije
Marica Mihajlović - Copyright Printsceen Facebook Marica Mihajlović

Trudnica Marica Mihajlović izjavila je da je niko nije kontaktirao iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica, uprkos njihovim tvrdnjama u javnosti da su započeli istragu u vezi sa navodima da je pretrpela akušersko zlostavljanje nakon čega joj je umrla beba.

Mihajlovićeva je ovo potvrdila za 24sedam.

- Nisu nas nazvali iz bolnice. Bili smo u policiji da damo izjavu i rekli su nam da se čeka nalaz obdukcije - rekla nam je ona.

Inače, mediji su ranije objavili da im je u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica rečeno da se "sprovodi unutrašnji nadzor" povodom ovog slučaja kao i da je obaveštena zdravstvena inspekcija.

Redakcija našeg portala probala je danas da dobije odgovor u bolnici zbog čega u njihovoj istrazi nije kontaktirana Marica Mihajlović, ali u ovoj ustanovi nisu dali komentar.

Inače, Mihajlovićeva nam je ispričala i šta se tačno desilo u bolnici. Naime, njen termin za porođaj kasnio je 7 dana pa se javila u bolnicu da bi je dan nakon smeštanja u ustanovu poslali u salu za porođaje kako bi joj indukcijom izazvali kontrakcije. Tom prilikom porođaj je trebalo da obavi ginekolog-akušer M.M.

Printsceen Facebook Marica Mihajlović
Modrice na ruci trudnice

- Ali satima se apsolutno ništa nije dešavalo pa mi je doktor M.M rekao će uraditi carski rez u 17 sati. Otvarala sam se veoma malo, oko pola centimetra svakih sat vremena ali on je tražio da sa sve nastavi iako je beba bila visoko pa nije mogla da se spusti u karlicu - ispričala je ona.

Međutim, onda je počeo pakao. Ona tvrdi da je doktor počeo fizički da je maltretira, uvrće ruke pa čak preti da će izbiti zube.

- Vređao me je po nacionalnoj onovi, pretio da će da me udari i da ću imati dve lobanje! - ispričala je ona.

Dodaje da joj je tada lekar skočio na stomak i pokušao da izgura bebu koja se zaglavila u porođajnom kanalu. Marica je izgubila svest i počela da dobija kiseonik a beba nije mogla da izađe.

Printsceen Facebook Marica Mihajlović
 

 

- Zbog tog pritiskanja puklo mi je rebro dok se beba ukakila i udahnula mekonijum. Nije mogla da izdahne vazduh i srce joj je stalo! - rekla je ona.

Lekari su uspeli nekako da povrate bebu i stavili su je na aparate ali je Marici sutradan ujutru javljeno da je dete preminulo.

Ona je potvdila ne samo da je nisu kontaktirali iz bolnice nego da se ni doktor nije pojavio posle porođaja.

Inače, Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici potvrdilo je da se obavljaju potrebne provere kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa porođajem u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici posle koga je došlo do smrti deteta.

Facebook/Marica Mihajlovic
 

"Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, vrši sve potrebne provere, a radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj", naveli su u pisanoj izjavi za Tanjug.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je ranije danas za Tanjug da je u porodilište u Sremskoj Mitrovici izašla novosadska inspekcija, koja je pod ingerencijom resornog ministarstva, i da za dve nedelje očekuje izveštaj šta se tačno desilo prilikom porođaja i zbog čega je došlo do smrti deteta.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike