Roditelji bebe koja je umrla nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dali izjavu u policiji

19.01.2024

14:05

0

Marica Mihajlović pretrpela je horor u porodilištu

Roditelji bebe koja je umrla nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dali izjavu u policiji
Copyright Tanjug/Video/ Facebook/Marica Mihajlovic

Marica Mihajlović i njen suprug Dalibor jutros su bili u stanici policije gde su dali izjavu povodom tragedije koja je potresla njihovu porodicu, piše Telegraf.

Oni su izgubili tek rođenu bebu.

- Pre sat vremena bili smo u policiji, obavestio nas je inspektor, dali smo izjavu - rekli su za pomenuti portal.

Ranije je Ministarstvo zdravlja uputilo inspekciju u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica, u čijem porodilištu se porodila Marica Mihajlović, a čija je beba nakon toga preminula.

U ovoj bolnici je pokrenut unutrašnji nadzor, a zdravstvena inspekcija je u ovu ustanovu upućena odmah juče.

Podsetimo, Marica Mihajlović pretrpela je horor u porodilištu. Udarci, pretnje i vređanje nije ono što je očekivala da će je dočekati na porođajnom stolu, a smrtni ishod deteta je potpuno dotukao.

Pixabay/Parentingupstream
 

Ona je 11. januara primljena u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, nedelju dana nakon termina. Dvanaestog ujutru odlazi na pregled, kažu joj da je plodova voda zamućena i počinju sa indukcijom. Ipak, kako se nije dovoljno otvorila za porođaj, oko 17 časova doktor joj saopštava da mora na carski rez i od tada kreću najgori sati života za ovu mladu ženu.

- Vreme prolazi doktora nema, u 18 i 20 dolazi i odlučuje da me ipak porodi prirodnim putem, babice mu govore da ništa ne menja i da moram na carski. On se ipak držao svoje odluke jer je uradio pregled i video da se ništa ne menja i da je beba, još uvek, jako visoko i da ne može da se spusti u karlicu - ispričala je Marica.

Izmučenoj i bez snage daju joj i kiseonik, ali beba i dalje ne mrda od mesta gde je bila, Marica kreće da preklinje doktora da je porodi na carski rez i spase dete, a onda je, kako tvrdi, počinje i stravično maltretiranje.

- Ja ga i pored toga molim samo da mi spasi dete - kroz suze je rekla Marica.

Kada je porođaj napokon krenuo, kako Marica kaže, doktor je video da beba ne može nikako da se rodi, dao joj je anesteziju i pokušao da je porodi nasilno.

- Pošto je video da beba ne može da se pusti počeo je da mi skače po stomaku i da me stiska, lomi mi rebro i ja gubim vazduh, a na kraju i svest. Tada se beba zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakila - istakla je porodilja i dodala da je beba sve to sa plodovom vodom progutala.

Nažalost, iako je dete moglo da uzima kiseonik, nije moglo da izdiše i dolazi do stvaranja mehurića na plućima, a onda i do prestanka rada srca. Doktori je reanimiraju, uključuju na aparate i odmah transportuju za Novi Sad.

Profimedia
 

- Beba je samo par sati bila živa, mene su sutradan oko 13 časova pozvali i rekli da je preminula. Oštetio joj se i mozak, da je preživela imala bi posledice - priča utučena Marica.

Nakon užasnog iskustva koje je doživela sa doktorom, Marica je rešila da svoju tragediju podeli sa sugrađankama kako bi ih upozorila, međutim, njoj se javio veliki broj žena koje su doživele, veoma slično iskustvo.

- Meni se javila žena, 2022. godine je doživela maltene isto, beba joj je umrla posle 3 meseca - tvrdi Marica.

Ona i njen suprug Danijel apelovali su na sve institucije da se ovaj slučaj istraži, a da doktor  dobije otkaz.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike