Stanje na putevima: Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega - zahlađenje vozačima donosi zahtevnije i teže uslove vožnje

19.01.2024

08:45

0

Iz AMSS-a navode da česte temperaturne promene povećavaju opasnost od odrona pre svega na putevima kroz stenske useke i klisure

Stanje na putevima: Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega - zahlađenje vozačima donosi zahtevnije i teže uslove vožnje
Copyright Pixabay

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta održavanja su prohodni i nema snega, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na auto-putu, od petlje Vladičin Han do granice sa Severnom Makedonijom, na prelazu Preševo, zbog pojave mestimično magle vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara.

Prohodni i bez snega su i državni putevi II prioriteta održavanja i putevi trećeg prioriteta održavanja, kao i prilazi zimskim turističkim centrima. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica

Upozorenje AMSS

Zahlađenje koje je za danas najavljeno vozačima donosi zahtevnije i teže uslove vožnje uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz AMSS-a navode da česte temperaturne promene povećavaju opasnost od odrona pre svega na putevima kroz stenske useke i klisure. Saobraćaj je pojačan unutar gradova, a usporena vožnja moguća je i u zonama radova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike