"Čuo se njen krik i vapaj": Marica nije jedina trudnica koja je prošla horor sa doktorom iz Sremske Mitrovice - mnoge imale sličan tretman!

18.01.2024

22:00

0

Autor: M.M.

Na društvenim mrežama pojavio se apel da se doktoru Marku Maksimoviću koji je porađao ovu nesrećnu ženu oduzme licenca

"Čuo se njen krik i vapaj": Marica nije jedina trudnica koja je prošla horor sa doktorom iz Sremske Mitrovice - mnoge imale sličan tretman!
281560963_400082922125597_9165182540025233403_n - Copyright Prinstcreen Facebook Ljubica Karađorđević

Celu Srbiju potresla je vest o smrti bebe u Sremskoj Mitrovici i nasilju koje je pretrpela mlada majka Marica M., pa su mnogi komentarisali ovaj slučaj na društvenim mrežama.

Lekar je u međuvremenu došao samoinicijativno u policiju da prijavi to sa mreža, jer se oseća ugroženo.

Nakon uzimanja izjave, policija će ići u porodilište da izvrši provere i da li je vršena klinička obdukcija. Sledi dalji rad i istraga.

Na društvenim mrežama pojavio se apel da se doktoru Marku Maksimoviću koji je porađao ovu nesrećnu ženu oduzme licenca! Mnoge žene potvrdile su da su imale sličan tretman i iznele svoje potresne priče.

- Priča je slična, sestri se dete ugušilo prilikom forsiranja prirodnog porođaja, jako loša procena doktora, nasedanje na stomak i pogrešno dat epidural, gde su joj nervi u kičmi teško oštećeni, usled toga palo joj je stopalo!!! Dete je animirano, ali posledice na mozgu su bile trajne. Stop akušerskom nasilju - napisala je jedna korisnica na društvenoj mreži Instagram.

 

Marica Mihajlović objavila je na svom Fejsbuk profilu poruke podrške, a jedna od mnogih koji su joj se javili je i žena koja je tog dana čula da se nešto dešava u njenoj sobi.

 

 

- Sve je istina, u toj tužnoj noći sam se i ja zatekla u porodilištu. Čuo se po svim sobama i hodnicima njen krik i vapaj za pomoć, kao i njihovi glasovi galame i psovki upućeni njoj. Jezivo je bilo. Beba je rođena bez pulsa, nakon čega su je vratili u život i poslali za Novi Sad... Ujutro smo svi bili jako potrešeni kada smo čuli pretužnu vest da je beba preminula, kao i plač sirote žene, koji se protezao hodnicima. Tuga! Beba je bila teška 4.080 grama i nije bila za prisilan prirodni porođaj, već za carski rez. Treba nešto konkretno uraditi po tom pitanju, ne da se stavi na marginu i padne u zaborav - napisala je jedna korisnica.

 

Foto: Fejsbuk/Marica Mihajlović
 

 

Vređao je, pa joj polomio rebro

Podsetimo, mlada majka je trebalo da se porodi sa drugim detetom, ali je termin za porođaj "probijen" za sedam dana, zbog čega je odlučila da se obrati osoblju Opšte bolnice Sremska Mitrovica. Ona je u istu primljena 11. januara, bez ikakvih bolova. Kako tvrdi, trudnoća je bila uredna, a beba je napredovala kako treba,

Sutradan su doktori posle vizite odlučili da je upute u salu za porođaj i da joj uključe indukciju kako bi se izazvale kontrakcije i ubrzao porođaj. Ali satima se apsolutno ništa nije dešavalo a Marica je rekla da joj je onda ginekolog-akušer rekao će joj uraditi carski rez u 17 sati.

- Ali ja sam ga čekala još sat dok se nije pojavio. I tada mu sestre kažu da se ne dešava ništa, da ne mogu da se otvorim, ali je on insistirao da se sve nastavi "svojim tokom". Beba je bila mnogo visoko i nije mogla da se spusti u karlicu, a ja sam se otvarala presporo, otprilike pola centimetra na sat - ispričala je majka.

Uz mučno čekanje, Marica je, kako tvrdi, doživela i akušersko nasilje kada joj je doktor stavio ruku na usta, uvrtao ruke i pretio da će joj izbiti zube.

-  Vređao me je i po nacionalnoj onovi, a rekao mi je i da će me udari i da ću imati dve lobanje - ispričala je ona.

Tvrdi da joj je lekar skočio na stomak i pokušao da izgura bebu, ali se ona zaglavila u porođajnom kanalu.

- Ja sam u tom trenutku izgubila svest i dobijala sam kiseonik, a beba je ostala zaglavljena. Meni je od tog pritiska slomljeno rebro, a beba se ukakila i udahnula je mekonijum. Mogla je da udahne, ali nije mogla da izdahne vazduh i srce joj je stalo u 23.05 - ispričala je ona za Republiku.

Bebu su uspeli da povrate, priključili je na aprate i odvetzli istog trenutka iz porođajne sale odakle se hitno upućuje u bolnicu u Novom Sadu. Ipak, sutradan u 6 ujutru Marica je dobila poziv da je beba, koja je dobila ime Elena, preminula.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike