Preminula novinarka Jelena Gligorić

11.01.2024

13:24

0

Autor: R.M.

Ispraćaj za kremaciju Jelene Gligorić biće u petak, 12. januara 2024. godine, u 11 sati na Novom groblju

Preminula novinarka Jelena Gligorić
Copyright UNS/Privatna arhiva

Novinarka Jelena Gligorić, bivša urednica u redakciji Radio Jugoslavije, preminula je 7. januara u Beogradu, u 71. godini. 

Ispraćaj za kremaciju Jelene Gligorić biće u petak, 12. januara 2024. godine, u 11 sati na Novom groblju, saopštio je UNS.

Gligorićeva je završila Fakultet političkih nauka a novinarstvom je počela da se bavi aprila 1978. godine.

- Vrlo brzo, Jelena je iz redakcije vesti prešla u privrednu redakciju i preuzela oblast turizma. Bogatstvu njenog radijskog izražavanja je, pored svestranosti i sistematičnosti, svakako doprinosio i njen vedri, melodičan glas. Kao turistički novinar, predano je radila na promociji jugoslovenskog turizma preko talasa Radio Jugoslavije, koji je u to doba emitovao program na 12 svetskih jezika i bio slušan na celoj zemaljskoj kugli - navodi se u saopštenju.

Nakon rasapada Jugoslavije, u sklopu Radio Jugoslavije formirana je nova redakcija i počeo je da se emituje program JU radija gde je bila urednica Jutarnjeg programa.

Pored toga, nastavila je da prati turizam u rubrici „Lepote i znemitosti Srbije“.

Godine 2011. dobila je Povelju Savezne javne ustanove Radio-Jugoslavija, Međunarodni radio Srbija, „za poseban doprinos u ostvarivanju uređivačke politike i značajan domet u radio stvaralaštvu“. 

Jelena je sa mesta urednika u Privrednoj redakciji 2015. otišla u penziju, a nekoliko meseci nakon toga prestala je da postoji Radio Jugoslavija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike